Βιογραφικό


Η Μαντζάνα Φωτεινή είναι Ψυχολόγος, Σχολική Ψυχολόγος, εκπαιδευόμενη Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και πρώην Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης που δραστηριοποιείται κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Ιδιωτεύει σε γραφείο στην Πάτρα, Έλληνος Στρατιώτου 71-73.

Φωτεινή Μαντζάνα - Φωτογραφία

Ειδικότερα, είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει αριθμό άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου: 6817/2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 εκπαιδεύεται στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιστούτο «Αντίστιξη». Επίσης, είναι τελειόφοιτη Σχολική Ψυχολόγος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι απόφοιτη του Ανώτατου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2016) και τέλος εξελέγη Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης (ΕΔΓΕ) τον Γενάρη του 2017, όπου πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της έως το 2021.

Logo

Έχει απασχοληθεί:

 • Σε ιδιωτικό κέντρο ειδικής αγωγής και ψυχοθεραπείας

 • Στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

 • Σε ιδιωτική εταιρεία ερευνών

 • Ως υπεύθυνη ομάδας επαγγελματιών συνοδών σε κατασκηνώσεις παιδιών με ιδιαιτερότητες

 • Σε ιδιωτική εταιρία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων παιδιών σχολικής ηλικίας

 • Έχει ολοκληρώσει την εξάμηνη πρακτική της άσκηση ως Ψυχολόγος στο Β’ Οικοτροφείο Αττικής της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Εθελοντικά έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της:

 • Στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή: SOS «Δίπλα σου», στην υποστήριξη θυμάτων βίας, του Ελληνικό Δικτύου Γυναικών Ευρώπης

 • Στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ

 • Στο ‘Α Οικοτροφείο Αττικής της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Επιπλέον εκπαιδευτική δραστηριότητα:

 • Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχόμενης εκπαίδευσης των Στελεχών και των Ψυχολόγων του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, που αφορούν στη νομική και ψυχολογική πλαισίωση θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

 • Επίσης εισηγείται σεμινάρια πάνω σε διάφορες θεματικές που άπτονται των ενδιαφερόντων της και έχει παρακολουθήσει, και συνεχίζει να παρακολουθεί, πλήθος ημερίδων, διημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συμποσίων αναγνωρισμένων φορέων στο χώρο της ψυχικής υγείας (όπως της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας, της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, της Ιατρικής σχολής Αθηνών και άλλα).

Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ψυχο-γραφήματα.

Πάτρα

Έλληνος Στρατιώτου 71-73, Πάτρα 264 41

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© 2022 Copyright