Διακοπές, επιστροφή στην πραγματικότητα

Εικόνα άρθρου

Διακοπές, η επιστροφή στην πραγματικότητα


Εν τω μέσω διακοπών έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει τον εαυτό του ή να τον φανταστεί! Ευθύς αμέσως μιλάμε για την επιστροφή στη δική μας πραγματικότητα, στις αναμνήσεις, στις επιλογές, στο τώρα, στο μέλλον. Αντιμέτωπος κανείς με το απέραντο γαλάζιο, με το άπειρο πράσινο ενός δάσους, με την ηρεμία που αναβλύζει μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίο, κατακερματίζει το ατομικό του χάος, στοιχείο μιας ολόκληρης εποχής. Μακριά από τις επαγγελματικές ορμές, από τη συναισθηματική αυστηρότητα της καθημερινότητας, τις κατηγοριοποιήσεις και τις διαμερισματοποιήσεις της ζωής, μοιάζει κανείς να μπορεί να ενώσει τα διάφορα κομμάτια που διατηρεί διαχωρισμένα την κάθε μέρα. Μπορεί κανείς να αφήσει κατά μέρος την προβλεψιμότητα του, να γίνει για λίγο απρόβλεπτος, ονειροπόλος και ποιητικός. Βλέποντας τα στοιχεία της φύσης να θυμηθεί την επιβαλλόμενη ένταση της μεγαλούπολης αλλά και την ομορφιά της και να αφεθεί στην πρόκληση να καλωσορίσει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα της ίδιας του της ύπαρξης. Να συναντήσει το πάθος, την αφοσίωση και τη δέσμευση του, ώστε να μεγαλώνει η επιθυμία του να ζει «γεμάτα» και «ολόκληρα» τη ζωή.
Επιστρέφοντας, αξίζει να διατηρήσουμε το όραμα, ώστε να συλλαμβάνουμε πιο συχνά αυτή τη μοναδική πραγματικότητα για τον καθένα, ως ένα κομμάτι του εαυτού μας, βιώνοντας το ως όλον μέσα από την ίδια μας την ύπαρξη.

 

– Μαντζάνα Φωτεινή Ψυχολόγος BSc, MSc

Πάτρα

Έλληνος Στρατιώτου 71-73, Πάτρα 264 41

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© 2021 Copyright