Διακοπές, επιστροφή στην πραγματικότητα

Εικόνα άρθρου

Διακοπές, η επιστροφή στην πραγματικότητα


Εν τω μέσω μια καλοκαιρινής παύσης, έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει τον εαυτό του ή να τον φανταστεί. Ευθύς αμέσως μιλάμε για την επιστροφή στις αναμνήσεις, στις επιλογές, στο τώρα, στο μέλλον μας. Αντιμέτωπος κανείς με την "παύση" αυτή του χρόχου, κατακερματίζει το ατομικό του χάος. Μακριά από τις επαγγελματικές ορμές, τη συναισθηματική αυστηρότητα της καθημερινότητας, τις κατηγοριοποιήσεις και τις διαμερισματοποιήσεις της ζωής, μοιάζει κανείς να μπορεί να ενώσει τα διάφορα κομμάτια που διατηρεί διαχωρισμένα την κάθε μέρα. Μπορεί κανείς να αφήσει κατά μέρος την προβλεψιμότητα του, να θυμηθεί την επιβαλλόμενη ένταση της μεγαλούπολης αλλά και την ομορφιά της και να αφεθεί στην πρόκληση να καλωσορίσει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα της ίδιας του της ύπαρξης. Να συναντήσει το πάθος, την αφοσίωση και τη δέσμευση του, ώστε να μεγαλώνει η επιθυμία του να ζει «γεμάτα» και «ολόκληρα» τη ζωή.
Επιστρέφοντας, αξίζει να διατηρήσουμε το όραμα, ώστε να συλλαμβάνουμε πιο συχνά αυτή τη μοναδική πραγματικότητα για τον καθένα, ως ένα κομμάτι του εαυτού μας, βιώνοντας το ως όλον μέσα από την ίδια μας την ύπαρξη.

 

– Μαντζάνα Φωτεινή Ψυχολόγος BSc, MSc

Share

Πάτρα

Έλληνος Στρατιώτου 71-73, Πάτρα 264 41

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© 2022 Copyright