Σχετικά Άρθρα

Ενδοοικογενειακή βία. Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες κινδύνου παιδικής κακοποίησης

11 Απριλίου 2022
Αναφορικά με τους παράγοντες κινδύνου της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, δεν αποτελούν από μόνοι τους διαγνωστικούς δείκτες του φαινομένου, δηλαδή η ύπαρξη κάποιων από αυτών των παραγόντων, δε σημαίνει πως συνοδεύονται πάντα από την εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής βίας προς τα παιδιά. Ωστόσο μας βοηθούν να εντοπίσουμε τις οικογένειες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εκδηλώσουν παιδική κακοποίηση και παραμέληση. Οι παράγοντες αυτοί αφορούν στα χαρακτηριστικά των παιδιών, των γονέων, του οικογενειακού δυναμικού και της ευρύτερης κοινότητας.
Ενδοοικογενειακή βία. Παιδική κακοποίηση.

Ενδοοικογενειακή βία. Παιδική κακοποίηση και παραμέληση.

04 Απριλίου 2022
Τα παιδιά μπορούν να είναι είτε άμεσοι είτε έμμεσοι αποδέκτες της ενδοοικογενειακής βίας. H ίδια καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης ενός παιδιού, ανάλογα με την ηλικία, το αναπτυξιακό στάδιο του ατόμου, τη μορφή της κακοποίησης και τη χρονική της διάρκεια. Τα πλαίσια όπου εμπλέκεται ένα παιδί στην καθημερινότητά του (αθλητικοί χώροι, σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, φροντιστήρια και άλλα), οφείλουν να έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και τη γνώση, ώστε να γίνεται φανερή η κατάσταση της κακοποίησης και να δρουν ανάλογα.
Από τη θυσιαζόμενη μητέρα στη μητέρα νάρκισσο, φωτογραφία άρθρου

Από τη θυσιαζόμενη μητέρα στη μητέρα νάρκισσο

17 Ιανουαρίου 2021
Πώς βιώνει μια μητέρα το ρόλο της, μέσα σε μια εποχή με πληθώρα προκλήσεων, αναγκαίων οικογενειακών και επαγγελματικών προσαρμογών; Ένα ερώτημα με πραγματικά πολλές απαντήσεις. Πώς μια γυναίκα που είναι ταυτόχρονα μητέρα, σύντροφος και εργαζόμενη, χωρά τις τρεις αυτές ταυτότητες;
Μοναξιά και δημιουργική μοναχικότητα, φωτογραφία άρθορυ

Μοναξιά και δημιουργική μοναχικότητα

02 Δεκεμβρίου 2020
Ο Wildman μιλά για τη θεραπευτική δύναμη της μοναξιάς και τα οφέλη της στη ζωή των ανθρώπων: «Η αντιμετώπισή της επιτρέπει στον άνθρωπο να προσεγγίζει μια δυναμική ανησυχία στη ζωή. Μπορούμε μέσα από αυτή, να είμαστε ευγενικοί ηγέτες, ταπεινοί ακροατές, σπουδαίοι εξερευνητές, αληθινοί σύντροφοι, ελεύθεροι περιπλανώμενοι και να θρηνούμε περισσότερο».
Πάτρα

Έλληνος Στρατιώτου 71-73, Πάτρα 264 41

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© 2022 Copyright