Σχετικά Άρθρα

Διαπροσωπικές σχέσεις νέων ενηλίκων

Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα

03 Αυγούστου 2022
Η παρούσα έρευνα διεξάγεται για τους σκοπούς της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της Ψυχολόγου Μαντζάνα Φωτεινής στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού της Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός είναι η μελέτη τυχόν τραυματικών εμπειριών που έχουν βιώσει στη ζωή τους οι νέοι ενήλικες και πώς αξιολογούν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις στο παρόν. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εφ' όσον η ηλικία σας είναι 18 - 25 ετών. Η συμβολή σας είναι σημαντική.
Ενδοοικογενειακή βία. Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες κινδύνου παιδικής κακοποίησης

11 Απριλίου 2022
Αναφορικά με τους παράγοντες κινδύνου της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, δεν αποτελούν από μόνοι τους διαγνωστικούς δείκτες του φαινομένου, δηλαδή η ύπαρξη κάποιων από αυτών των παραγόντων, δε σημαίνει πως συνοδεύονται πάντα από την εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής βίας προς τα παιδιά. Ωστόσο μας βοηθούν να εντοπίσουμε τις οικογένειες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εκδηλώσουν παιδική κακοποίηση και παραμέληση. Οι παράγοντες αυτοί αφορούν στα χαρακτηριστικά των παιδιών, των γονέων, του οικογενειακού δυναμικού και της ευρύτερης κοινότητας.
Ενδοοικογενειακή βία. Παιδική κακοποίηση.

Ενδοοικογενειακή βία. Παιδική κακοποίηση και παραμέληση.

04 Απριλίου 2022
Τα παιδιά μπορούν να είναι είτε άμεσοι είτε έμμεσοι αποδέκτες της ενδοοικογενειακής βίας. H ίδια καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης ενός παιδιού, ανάλογα με την ηλικία, το αναπτυξιακό στάδιο του ατόμου, τη μορφή της κακοποίησης και τη χρονική της διάρκεια. Τα πλαίσια όπου εμπλέκεται ένα παιδί στην καθημερινότητά του (αθλητικοί χώροι, σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, φροντιστήρια και άλλα), οφείλουν να έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και τη γνώση, ώστε να γίνεται φανερή η κατάσταση της κακοποίησης και να δρουν ανάλογα.
Διακοπές, επιστροφή στην πραγματικότητα

Διακοπές, επιστροφή στην πραγματικότητα

30 Ιουλίου 2021
Επαγγελματικές ορμές. Συναισθηματική αυστηρότητα της καθημερινότητας. Κατηγοριοποιήσεις και διαμερισματοποιήσεις της ζωής. Αφήνοντας κατά μέρος την προβλεψιμότητα. Ολίγον τι απρόβλεπτος και ποιητικός.
Πάτρα

Έλληνος Στρατιώτου 71-73, Πάτρα 264 41

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© 2022 Copyright